Севернокорейският лидер Ким Чен Ун надзираваше тест на нови ракети земя-море и

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун надзираваше тест на нови ракети земя-море и
Коментари Харесай

Ким Чен Ун от Северна Корея „наблюдава тест на ракета земя-море“

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун надзираваше тест на нови ракети земя-море и предизвести, че страната ще заеме по-агресивна военна позиция в оспорваните морски граници с разделения от война противник Южна Корея, оповестиха държавните медии на Севера в четвъртък.

 

Докладът на формалната Корейска централна новинарска организация на Северна Корея пристигна ден откакто армията на Южна Корея съобщи, че е разкрила Северна Корея да изстрелва голям брой крилати ракети във водите край източното си пристанище Вонсан. Тестът, шестото събитие за изстрелване на ракети от страна на Севера за 2024 година, се добави към провокативните демонстрации на оръжия от 2022 година насам, които ескалираха напрежението до най-високата точка от години.

Някои специалисти споделят, че Ким може да се стреми да усили в допълнение натиска в годината на изборите в Южна Корея и Съединени американски щати. В Южна Корея има възходяща угриженост за директна военна провокация и допустима зона на спор може да бъде неприятно начертанат...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР